Изберете страница

Попъпи

Цена
лв. -
Дължина
Дебелина
Марка
Издържливост
Цвят
Тегло
Размер
Аромат
Акция
Плаваемост
Дълбочина на газене

Показване на 1–24 от 33 резултата

Най-нови продукти

loader-image
Монстър магнум шаранско топче с люто манго
21,00 лв. с ДДС
4.33 out of 5
Бойли - топчета за шаран 20мм - халдорадо - champion corn
15,00 лв. с ДДС
4.50 out of 5
Халдорадо Аква Вафтер метод пелет - уни
10,00 лв. с ДДС
4.83 out of 5
Уафтър топ метод фидер на Халдорадо - бял шаран
10,00 лв. с ДДС
4.50 out of 5
Захранка за метод фидер - Халдорадо Топ Метод - Бял Шаран
9,00 лв.13,00 лв. с ДДС
4.50 out of 5
Спрей Халдорадо топ метод фидер - амур
9,50 лв. с ДДС
4.50 out of 5
Pop-up топчетата (наричани също поп-ъп топчета или просто попъпи) са специални видове риболовни примамки, които се използват най-често при риболов за шаран, и по-конкретно за улов на по-големи шарани. Те се наричат "поп-ъп" поради тяхната способност да плават и изплуват на повърхността на водата, без да потъват.

Какво представляват попъпите и как се използват:


Форма и текстура: Pop-up топчетата са обикновено малки, кълбовидни или с форма на дъмбел (dumbell) примамки, направени от специални плаващи материали като поплавъчни пелети, пенливи гуми и други. Техният лек материал ги прави способни да изплуват на повърхността на водата.

Цветове и аромати: Те се предлагат в различни цветове и подправени с аромати и вкусове, които привличат рибите. Разнообразието от цветове и аромати позволява на рибарите да избират примамката според условията и предпочитанията на рибата.

Приложение на попъпите: Pop-up топчетата се използват като част от монтажа за метод фидер риболов както и при шаранските мотажи. Те се монтират на косъм или на специална игла закачена за куката и често се комбинират с други видове примамки като протеинови топчета тип бойли, хукбайтове или вафтери. Когато се монтират правилно, те плават над дъното с дължината на повода и повдигат куката над захраненото петно или фидер хранилката.

Изграждане на монтажа: Популярен монтаж с pop-up топчета е "Snowman Rig" (снежен човек), при който по-голямото и тежко бойли се поставя под по-лекото pop-up топче. Това съчетание предоставя атрактивна и видима презентация пред рибата точно над хранителното петно.

Плаваемост и видимост: Поп-up топчетата са полезни в ситуации, когато е необходимо да се поддържа примамката във водата на определено разстояние от дъното, където се намират шараните.

Действие на водата: Много от попъпите са “пушещи” при досег с водата. Това означава, че когато паднат във водата започват да отделят част от вкусовете и ароматите си и този ефект много прилича на пушек. По-този начин стръвта действа привлчащо в по-голям диаметър, привлича шараните и ги насочват към местоположението на монтажа.

В заключение, pop-up топчетата са важен инструмент в риболова на шаранови риби, като те предоставят възможност за монтаж на примамка, която е видима и атрактивна над самото дъно (10-30 см.), където тези риби обикновено се движат и се хранят.