Изберете страница

Шаранджийски въдици

Цена
лв. -
Дължина
Дебелина
Марка
Издържливост
Цвят
Тегло
Размер
Аромат
Акция
Плаваемост
Дълбочина на газене

Показване на 20 резултата

Шарански въдици: Вашите идеални спътници при риболов на шаран. Сред ключовите компоненти за успешен риболов на шаран са шаранджийските въдици. Те са изработени с прецизност и могат да устоят на борбата с големи и борбени шарани. В Риболовен магазин Yantra Fishing предлагаме разнообразие от шарански пръчки, съобразени с различни стилове на риболов.

 

Как да изберете шаранджийска въдица?


Риболовните пръчки, предназначени за шарански риболов, имат специфични характеристики, които ги отличават от другите налични на пазара. Тази информация ще ви помогне да направите най-подходящия избор при покупката на такава въдица.

Дължина: Дължината на риболовната пръчка определя дистанцията, на която можете да замятате примамката си пред шараните. Изборът на правилната дължина зависи от размера на водоема, на който планирате да ловите.

  • За риболов в малки водоеми и реки, е препоръчително да изберете по-къса въдица за шаран, стандартно започваща от 8 фута (2.4м).

  • Въдиците с дължина от 10 фута (3м) са подходящи за риболов с лодка и позволяват замятания на разстояние от около 50-60 метра.

  • При риболов в по-големи водоеми ще ви бъде необходима по-дълга въдица за шаран - 12 и 13 фута (3.6м - 3.9м), за да можете да замятате на по-голяма дистанция за да може да търсите шараните на отсрещният бряг или на по-голяма дълбочина.


Акция: Акцията на шаранджийската въдица е важна характеристика, която се различава от акцията на другите видове риболовни пръчки. Тя не определя работния диапазон на примамката, а по-скоро помага за определяне на дистанцията на замятане.

Както бе споменато по-горе, акцията се измерва в либри (lb). Колкото по-голяма е акцията на шаранджийската въдица, толкова по-стегната е тя.